Text: Ola Laveson
Foto: Miro Patocka

 ”En fältflygare från Mjölby” var titeln på Alf Ingesson Thoors bok, som kom i en första upplaga 2011 och med en tredje och utökad upplaga 2014. Detta i sig en prestation och ovanlighet i den svenska flygboksvärlden.

Nu hade Alf lockat med sin närvaro och påannonserade föredrag om sitt flygarliv 50-talet medlemmar till Arlanda Flygsamlingars Vänners extra medlemsmöte under gårdagen. Det vackra höstvädret lyckades inte hålla flygentusiasterna borta från att slå sig ner i de gamla flygplansstolarna inne på Arlanda museet.

Genast märkte man, att Alf är van att träda fram inför publik och med hjälp av utmärkta bilder beskrev han fängslande sitt minst sagt innehållsrika flygarliv. Han har ju prövat på allt ifrån segelflygning, till alla former av militärflyg inklusive helikopterflyg samt fallskärmshoppning enskilt och i formation. I tidigt skede av sin fältflygartid måste han skjuta ut sig från en A 32 Lansen och hamnade i det svala augustivattnet utanför Blekingekusten. En helikopter fiskade upp honom.

Trots sin långa och omväxlande pilottid i Flygvapnet fick vi höra, att han aldrig flugit J 29 Tunnan, men desto mer Lansen och Viggen, mer än 2000 timmar i båda! Ingen åhörare missade att Alfs favoritflygplan var Viggen – ett grabbarnas verkliga kraftpaket att tygla.

Under föredraget snuddade han vid sin tid med lätta attacken, där det flögs SK 60 från F 21 lågt över de norrländska skogarna och fjällvidderna. Med förtjusning berättade Alf också om tillfället, då USA meddelat, att det var flygförbud i stort område runt ett hangarfartyg, som NATO övade med mellan Danmark och Norge i Nordsjön. Detta var ju internationellt vatten och användes ju nästan dagligen av svenska Viggen. I protest flög Alf och hans kamrater med ”våra” Viggen lågt och nära hangarfartyget i överljudsfart och markerade ”vår” rätt och självständighet – med dunder och bång!

Då hustrun började plugga juridik i Lund följde Alf efter till Ljungbyhed och blev flyglärare. Ungefär vid denna tid började han intressera sig för psykologi, studerade, tog examen och blev flygvapenpsykolog. Numera ser vi Alf ofta flyga med i en fyrgrupp SK 50 Safir eller flyger han uppvisning i en SK 16. Uppskattat av alla flygnördar. Jag vill minnas, att det var Alf som låg och gjorde upprepade loopings med en gul SK 50, då Broloppet genomfördes dagen innan bilarna släpptes upp och över Öresundsbron. Stimulerade att se flyguppvisningen från ovan!

Insikter och kunskaper från denna tid före och efter pensionen har nu lett fram till en ny bok. Tillsammans med Göran Jacobsson har han boksläpp i Flygvapenmuseum den 23 november av ”De som aldrig kom hem”, i vilken Flygvapnets haverier med dödlig utgång åren 1946 – 89 analyseras.

Med en mycket välförtjänt lång applåd tackades Alf av deltagarna. Tiden bara flög bort, vi kunde ha hört mer.

AIT m bok