Text och foto: Lennart Berns

Flygshowen i Gdynia den 17-19 augusti bjöd på ett späckat program där de udda formationerna stack ut lite extra. Det framgår av bildtexterna till bilderna.
Swedish Air Force Historic Flight var annars showens stjärnor, med de ”spetsigaste” flygplanen.
I uppvisningarna deltog SK 60 i originalutförande med Abisquemotorerna, J 29 Tunnan som fyller 70 år om några dagar, J 32B Lansen, J 35 Draken och SK 37 Viggen.
Veckan innan hade de gjort ett lika bejublat framträdande i dalaskogarnas Dala-Järna. Det är stor lycka och förmån att ha denna exklusiva grupp i Sverige!
Ett annat ”svenskt” flygplan som tilldrog sig stor uppmärksamhet var Congo Queen från Vallentuna, som nu äntligen efter ett par års stillestånd fått alla tillstånd klara inklusive den amerikanska registreringen. Vi var en handfull passagerare som njöt av komforten under flygningen från Västerås till Gdynia och tillbaka, under Åke Jansson säkra befäl.
Polska flygvapnet ställde upp med en helikopteruppvisning och en handfull PZL-130 Orlik skolflygplan, men inga stridsflygplan. Det förvånade nog en och annan, ungefär som Försvarsmaktens utebliva rekrytering i Dala-Järna …
I övrigt dominerades showen av flera uppvisningar i enskild avancerad flygning. Hela anrättningen gynnades av soligt och varmt väder och framförallt ett rappt tempo. 

1. DC 3 min Åke Jansson har efter ett längre byråkratiskt stillestånd fått fart på sin DC-3 Congo Queen.

 

2. AT 3 minEn av många helt unika formationsflygningar var den med AN-2 och tre Aero AT-3 ultralätta skolflygplan.

 

3. Extra 300 minRed Bull, som stod för en del av sponsringen av flygdagen i Gdynia, framträdde med en grupp Extra 300 som flögs av tjeckiska piloter med bara några meters avstånd mellan flygplanen. 

 

4. Grob minTvå motorseglare G-109B från tyska Grob flög tätt sammanhållen formation till musik.

 

5. Long Ez minEn av de mera udda uppvisningsgrupperna var franska Patrouille Reva med tre Rutan Vari-Ez – ”den flygande klädhängaren”. Det som imponerade mest på den sakkunniga publiken var de snabba samlingsmanövrerna.

 

6. Jak 3 minEn något udda formation bestående av en Jak-3 replik och en XA-41 Sbach 300, den senare flugen av den polske mästaren Artur Lielak.

 

7. PZL 130 Orlik minSkolflygplan från olika generationer i formation. AT-6 Harvard och polska flygvapnets PZL-130 Orlik.

 

8. Viggen minStellan Andersson och SK 37 bjöd på flygdagens ljudligaste och säkert av många mest uppskattade showinslag.
Mäkta imponerande var kortlandningen följd av omdrag med alla efterbrännkamrarna tända.

 

9. Skyltning minPå fältet var det föredömligt skyltat med stora kartor över området samt flygprogrammet.
Kanske något för svenska flygdagsarrangörer att ta efter?