Text: Ola Laveson. Bildtexter: Lennart Berns.

Under den i bokstavlig mening strålande pingstaftonen genomfördes en kurs i plane spotting, eller flygspotting, på Arlanda.
Denna typ av kurs har lite oregelbundet under årens lopp erbjudits av SFF och dagens Swedavia i samarbete. Initiativtagare var dåvarande presschefen Niclas Härenstam i det som då var LFV Arlanda, numera Swedavia, och Lennart Berns från SFF. Ett tiotal kurser har genomförts och glädjande nog blev även denna snabbt fulltecknad.

I Arlanda flygsamlingars improviserade ”hörsal” inledde Lennart Berns med att beskriva kursdagens uppläggning, flygspottingens historia, hur denna hobby utövas idag och hur det vid flera stora flygplatser runt om i världen numera inrättas speciella platser för ”spotting”. Senaste exemplet är Bryssel.
Förre SAS-kaptenen Rolf Larsson gick mycket sakkunnigt igenom en samling av bilder av de flygplanstyper som man vanligen ser på Arlanda. Det krävs ofta expertkunnande för att skilja typernas fabrikat, versioner och underversioner åt. Men tricks finns och de noterades flitigt i det föredömliga arbetskompendiet, som delades ut.
Swedavias Jan Aas berättade kort om Arlanda flygplats samt redogjorde för vilka regler som gäller för en flygspottare inkl. de bästa utsiktsplatserna samt Swedavias positiva syn på hur en välutbildad flygspottare kan hjälpa till i rapporteringen av bland annat drönare och skadegörelse.

Iförda utdelade varningsvästar markerade ”Arlanda Spotter” och ID-kort hängande på bröstet blev det uppsittning och färd till dagens första spotterplats vid bana 19L, SFF:s och Swedavias välutrustade spotterpaviljong. Denna är sedan många år en av alla uppskattad utsiktsplats för arlandabesökare!
De 25 deltagarna radade upp sig med kameror, objektiv i alla storlekar, appen flightradar24 uppkopplad i sina smartphones och så gick det loss med fotograferandet, identifierandet och lyckan strålade ur deltagarnas ögon.
Vackert väder, landande flygplan rakt framför ögonen, spraket från flygradion och fotogendoften från förbitaxande ”trafikare” drev fram lyckostämningen hos deltagarna i alla åldrar. Entusiasmen hos deltagande kvinnor kunde ej misstolkas, men plats finns för fler.

Allehanda flygplanstyper representerande de flesta flygbolagen som anflyger Arlanda, passerade revy. Dominant flygbolag var Norwegian, dominanta flygplantyper Boeing 737 och Airbus A320-familj. Det var bara att ta för sig!
Vår karavan av spotterbilar körde senare runt arlandafältet, där Lennart pekade ut alternativa spotterplatser. Urstigning vid banända 01L, där vi kunde följa de startande flygplanen med solen i ryggen, dock ej så nära.
Dagens lyckobringande övning varade från klockan 10 på förmiddagen i upp till sex timmar. De rutinerade hade klokt packat smörgåsar och vätska bland kameror, notisblock och linser.

Efter avslutningen på Arlanda flygsamlingar och auktoriseringen att bära västen ”Arlanda Spotter” samt ID-kortet vid nästa Arlanda besök tackades kursledarna med en varm applåd. Ett tecken på att SFF ännu än gång gjort en viktig insats för Sveriges ”flygnördar”! Flera ville nu bli SFF medlemmar!

Efter kursen lät sig ett 10-tal deltagare kompetent guidas genom samlingarna av ”husfogden” och författaren Jan Forsgren. Sorgligt att en sådan unik samling inte ges en representativ och mera permanent utställningsplats/museibyggnad.

En observation jag gjorde var att SFF:s ständiga engagemang och översiktsansvar för paviljongen varit och är oförminskat viktigt för att kvaliteten skall kunna bibehållas. Inte ens en sådan här publik plats undgår vandalism, stöld och slängda cigarettfimpar!
SFF står för sitt ansvar och det är övriga intressenter tacksamma för, spordes det mig!

 

Teori compressedSpotterkursen inleddes med en dryg timmes teori i Arlanda Flygsamlingars trevliga ”hörsal”. 
Här lyssnar man uppmärksamt på Rolf Larssons beskrivning av olika flygplanstyper.
Foto: Lennart Berns

 

Vinkevink compressedFrån spotterpaviljongen erbjuds besökarna en nära kontakt med de förbitaxande flygplanen, här en Boeing 777 från Emirates som just landat efter en flygning från Dubai.
Foto: Lennart Berns

 

Bombardier compressedEn udda fågel var vitryska Belavias Bombardier CRJ-200ER (Extended Range). En dag på Arlanda bjuder på flera överraskningar!
Foto: Lennart Berns

 

Dreamliner TUI compressedDet italienska flygbolaget Neos Boeing 787-9 Dreamliner, påpassligt registrerad EI-NEO och döpt “Spirit of Italy". Även om registreringen kanske blir lite tokig på just svenska, ”ej neo”…
Foto: Ola Laveson

 

VNstar compressedSom en sorts spotterbehörighet tilldelades de som genomfört spotterkursen dessa västar av Swedavia. Då vet vakterna som patrullerar fältet att bäraren i fråga vet vad som gäller för uppträdande på flygplatsen.
Foto: Lennart Berns

 

Thai 777 compressedEn tungt lastad Boeing 777 från Thai som startar på bana 19R blev ett uppskattat fotoobjekt för kursdeltagarna.
Foto: Ola Laveson