SFF J H logga copy

Till vårt månadsmöte i mars hade vi inbjudit Bengt Olov Näs att berätta om Anton ”Skeks” Hansson, pionjärflygare från Jämtland. Näs har ett genuint flygintresse. Flygpojke vid F4, flygteknisk utbildning, segelflygare, och en yrkeskarriär som flygingenjör vid SAS. Näs, som är från Leksand, men nu bor i Skåne, är ordförande i Svensk Flyghistorisk Förening. Han kom över ett manuskript till en bok om Skeks, sammanställt av privatflygaren och journalisten Harald Millgård. Han har rötter från Åre och var god vän med Skeks. Näs har tillsammans med Ingmar Lind i Siljansnäs redigerat detta manuskript till en bok ”Skeks, MÅSTE FLYGA”. Hur Anton Hansson kom att kallas Skeks härleds till en händelse när han körde turister i en båt på Enan i Jämtland. En passagerare kommenterade att motorn skakar så väldigt. ”Nää, han skeks” rättade Anton som höll fast vid sitt jämtländska tungomål.

Skeks föddes 1897 i en by nära Föllinge i Jämtland. Han var tekniskt intresserad och gjorde flera uppfinningar i sin ungdom. En propellerdriven isjakt, en föregångare till snöskoter mm. Han sysslade bl.a. med elinstallationer i Handöls täljstensfabrik och på landsbygden.

1931 köpte Skeks sitt första flygplan, en tvåsitsig Dietrich-Goliat med en motor på 62 hk. Flygplanet var byggt i Tyskland och kom till Sverige som ett vrak via Norge. Det renoverades vid flygverkstaden på F 4. En pilot vid Flygkåren på Frösön lärde Skeks att flyga. Hans flygcertifikat har nummer 45 och är daterat 1932. Detta flygplan havererade 1933 på Åresjön, reparerades och såldes till Leksands flygklubb. Han leveransflög flygplanet till Leksand. Där tillbringade han en tid som mekaniker och flyglärare.

Sitt nästa flygplan köpte Skeks i England 1936 med hjälp av två sponsorer. Det var en Puss Moth som han flög till Sverige. Denna flygning slutade med haveri under start i Leksand. Flygplanet reparerades och flögs hem till Jämtland. Det havererade 1938 i en sjö och såldes. En av åhörarna var son till en av dessa sponsorer och kunde berätta flera detaljer kring denna händelse.

Under kriget försörjde han sig som Luftvärnsflygare på Gotland. Han blev då beordrad att flyga vissa rutter på olika höjder för att öva Luftvärnet. Han kom att äga sex olika flygplan under sin flygartid. Han loggade 2606 flygtimmar och hade flugit 6133 passagerare. Han var duktig mekaniker och utförde de flesta underhålls- och reparationsarbeten själv. Vid ett tillfälle ersatte han en brusten ventilfjäder med en liknande ventilfjäder från en bil! 1966 kunde han till sin besvikelse inte få sitt flygcertifikat förnyat p.g.a. högt blodtryck.

Skeks har samarbetat med andra flygpionjärer i Jämtland, både Gunnar ”Spökis” Andersson och Hugo Eriksson i Tandsbyn som byggde egna flygplan. Några i publiken hade träffat Skeks och kunde berätta egna minnen. Skeks var en flitig brevskrivare. Han har i ett brev till en vän redovisat 18 svåra nödlandningar ”oftast på icke önskvärda ställen”. Han kom alltid lindrigt undan. Skeks avled 1971 i Föllinge.

Cirka 40 åhörare tackade Bengt Olov Näs med en varm applåd.

Bengt Landervik

 

BONas1 1 psBengt Olov Näs och kvällens åhörare. Fotograf: Bengt Landervik