Flygvapnets huvudflygdag 2017 var förlagd till Norrbottens flygflottilj, F21 på Luleå - Kallax och ägde rum lördagen den 26 augusti. Dagen före var vädret det sämsta tänkbara med kraftigt regn hela dagen och bara 5-6 plusgrader. Det bådade inte gott, kan man säga, men det bättrade sig, regnet drog bort tidigt på lördagen och det blev ett par, tre grader varmare. Fast det var ”lågt i tak” och det blev till att köra låghöjdsprogram med flyguppvisningarna.

Men trots kylan och det osäkra vädret blev evenemanget ändå en riktig folkfest. Man räknade in drygt 30.000 besökare som valde att ta sig till F21 för att ta del av den stora satsning Försvarsmakten gjort för att visa upp en bred palett av sin verksamhet där bl.a. Arméns Jägarbataljon, Norrbottens Pansarbataljon, Artilleriregementet i Boden, Försvarsmaktens Vädertjänst, Hemvärnet och många andra deltog. Många besökare passade på att provsitta en stridsvagn 122 och andra testade att bära en jägarryggsäck – några av alla de möjligheter till ”prova-på” som erbjöds.

Då det ju var Flygvapnets huvudflygdag var Flygvapnet förstås i fokus med ett välmatat och mycket intressant uppvisningsprogram. Jas 39 Gripen, som F 21 är utrustat med, var ett huvudnummer för många besökare, som fick se flera imponerande uppvisningar med Gripen enskilt och i 4-grupp.

Swedish Air Force Historic Flight deltog med J29 Tunnan, J32 Lansen, J34 Hunter, J35 Draken och AJ 37 Viggen. Det är en flyghistorisk skatt, som SwAFHF sköter om och visar upp både i Sverige och utomlands. SwAFHF:s piloter bjuder alltid på uppvisningar av högsta klass med sina veteranflygplan, så också på Kallax!

För alla genuina flyghistoriker var det en speciell upplevelse att nu, långt om länge få se en J32 B Lansen i luften. Det har varit en lång väntan på att SwAFHF:s två J32 skulle bli civilregistrerade och att Transportstyrelsen skulle godkänna och ge flygplanen luftvärdighet, men den som väntar på något gott….. Den 11 juli var allt klart och de två Lansen kunde då göra sin första flygning efter nästan på dagen 5 år. Nu på Kallax fick också en större flygdagspublik glädjen att se detta vackra flygplan i luften!

Finska och schweiziska flygvapnet deltog med var sin McDonnell Douglas/Boeing F 18/ F/A 18 Hornet. Dessa tvåmotoriga jakt/attackflygplan har otroligt imponerande prestanda vilket framgick vid den flyguppvisning som gjordes med den schweiziska maskinen på förmiddagen och den finska på eftermiddagen. Den låga molnbasen gjorde, som sagt att uppvisningsprogrammet fick genomföras på låg höjd men man var då hela tiden inom gott syn- och hörhåll från publiken, vilket var extra spektakulärt. Inte minst bullret från Hornets två motorer var enormt.

En högtidsstund för väldigt många är även att få se en uppvisning med Biltemas Mustang, som spakas av den kolossalt rutinerade piloten Pär Cederqvist. Pär alternerar med att flyga Biltemas två veteranflygplan, en Spitfire och en Mustang. Inte minst för Luleå-publiken är just Mustang av stort flyghistoriskt intresse. Flottiljen var efter kriget utrustat med en fotospaningsversion av Mustang,      S 26. En S 26 finns dessutom i F 21 Flottiljmuseum. Det är en Mustang som för ett antal år sedan återfanns i havererat skick i smådelar, och som renoverats på ett makalöst fint sätt av flygentusiasten Pelle Lundberg i Vännäs. Hatten av för Pelles insats med detta!

Uppvisningarna fortsatte med bl.a. Flygvapnets klassiska uppvisningsgrupp Team 60 med 5 st Saab 105, SK60. Piloterna är fantastiskt samspelta, och de levererar alltid imponerande flyguppvisningar.

Yellow Sparrows från Flygvapnet i Norge är en fyrgrupp Saab-MFI 15 Safari som gästade flygdagen. Det är väldigt trevligt att se flyguppvisningar med dessa propellermaskiner, som sedan början av 1980-talet är norska Flygvapnets grundskolflygplan.

Även alla helikopterintresserade fick sitt lystmäte genom att en helikopter 14, NH 90 och en helikopter 16 Black Hawk från Flygvapnet visades upp både i luften och på marken. På marken fanns även en helikopter 15 att beskåda.

Flygande Veteraner besökte flygdagen med klassiska DC-3:an Daisy, som även gjorde ett antal rundflygningar med entusiastiska passagerare. Pilot var Kjell Nordström, som även varit flygförare på F21 när det begav sig.

Det välmatade uppvisningsprogrammet avslutades med att SwAFHF:s deltagande Saab-maskiner förstärkta med en Jas 39 Gripen och en SK 60, sammanlagt 6 flygplan gjorde ett par överflygningar i storformation till den flygintresserade publikens stora glädje.

Glada var också vi i SFF, som deltog med exponering av föreningen, försäljning av böcker, dvd och profilprodukter och förstås med rekrytering av nya medlemmar. Vi fick en mycket central plats i Hangar 86, där de flesta utställare fanns, vilket var väldigt gynnsamt. Christer Persson var mycket nöjd med försäljningen, och vi lyckades sammanlagt rekrytera ett 20-tal nya medlemmar, också det mycket glädjande. Bland de många besökarna i SFF:s monter var Flygvapenchefen generalmajor Mats Helgesson. Vi tackade för besöket och passade på att överräcka en Lansen-bok som gåva till generalen, vilket blev uppskattat.

Vi vill passa på att framföra ett stort tack till våra vänner i SFF Norrbotten, ordförande Anders Jonsson och kassören Sven-Olof Sandorf, som gav mycket värdefull hjälp med arrangemangen före och under flygdagen. Bra jobbat!

Det kan också vara på sin plats att tipsa alla flygintresserade om det mycket fina flygmuseum, som byggts upp strax utanför flottiljvakten. Samlingarna speglar F21:s historia från 1941 och framåt. Museet har även en specialutställning om F19, den svenska frivilliga flygflottiljen i Finland under vinterkriget 1939-40. Den senaste attraktionen är den s.k. Lundberghallen som rymmer fyra flygplan: S26 Mustang, J28 Vampire, S29 C Tunnan och SK 60 C samt deras motorer och övrig utrustning. Ett besök i det fina museet och Lundberghallen kan varmt rekommenderas!

SFF tackar Försvarsmakten och särskilt Flygvapnet för denna mycket väl genomförda flygdag!

Text och foto: Ulf Delbro (Bild 5-8)

Foto: Sven-Olof Sandorf (Bild 1-4)

 

F21 JAS
Bild 1: Jas 39 Gripen från F21 i 4-grupp.

 

F21 Daisy
Bild2: Flygande Veteraners klassiska DC-3 Daisy med Kjell Nordström som pilot.

 

F21 AJ37
Bild 3: SwAFHF:s Saab AJ 37 Viggen flögs av Stellan Andersson som gjorde en imponerande uppvisning.

 

F21 storgrupp
Bild 4: Flygdagen avslutades med en storformation med Saab-flygplanen J29, J32, J35, AJ 37, Jas 39 och SK60. Intet öga var torrt!

 

F21 SFFdel
Bild 5: Fr. v. Anders Jonsson, ordförande i SFF region Norrbotten, Bengt Olov Näs, ordförande i SFF och Christer Persson, ansvarig för SFF:s Medlemsservice poserar framför SFF:s mycket välplacerade monter.

 

F21 valkommen
Bild 6: Magnus Skärhem från Borlänge, som fyllt i en medlemsanmälan hälsas varmt välkommen av ordförande Bengt Olov Näs.

 

F21 CFVBS
Bild 7: Flygvapenchefen, generalmajor Mats Helgesson besökte SFF:s monter och fick information av styrelseledamot Björn Svensson.

 

F21 CFV 32 Lansen
Bild 8: Flygvapenchefen, generalmajor Mats Helgesson fick som gåva en Lansen-bok, vilket blev uppskattat.

 

F21Daisy C17
Dagen efter vilar Daisy intill en annan (McDonnell) Douglas design, C17, Foto B.O. Näs